Captura de pantalla 2015-11-03 a les 15.05.36

Trenta dies són els que han necessitat els dirigents polítics i mediàtics de l’espanyolisme per adonar-se que van perdre les eleccions del 27 de setembre. La constitució del Parlament i l’inici de l’aplicació de les propostes electorals guanyadores (mitjançant la presentació d’una declaració d’inici del procés d’independència signada per Junts pel Sí i la CUP) ha estat el que ha retornat l’espanyolisme a la realitat que van dibuixar les eleccions del 27 de setembre: majoria absoluta d’escons de l’independentisme, que el faculten per iniciar el procés.

A ningú hauria de sorprendre que el guanyador d’unes eleccions apliqui el programa electoral amb el que es va presentar i que el vincula amb els electors. Per tant, tal i com ens vam comprometre, iniciem el procés d’independència, mantenint en tot moment la porta oberta al diàleg amb l’estat espanyol, les institucions europees i la comunitat internacional però deixant clar que el mandat de les urnes s’ha d’aplicar, i que les decisions unilaterals de l’estat espanyol no podran tòrcer aquesta voluntat.

En els dies i mesos que vénen en veurem de tots colors, fins  i tot reaccions i actuacions que no podem imaginar a hores d’ara. Des del filibusterisme parlamentari més matusser fins a declaracions incendiàries dels dirigents polítics espanyols passant per la utilització partidària dels poders de l’estat, que immersos en la seva pròpia lògica preelectoral, intenten assimilar dos milions de ciutadans a una colla de delinqüents, per estupor dels observadors internacionals. ¿Ladran amigo Sancho? Señal que cabalgamos. Dit d’una altra manera: és el que té el mal perdre.

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0